Hoe breng je Loperswol aan?

Voeten met antidruk wol tussen de tenen en onder de voet. verschillende manieren om wandelwol of loopwol om je voeten te dragen
 
  1. Neem een flinke pluk Loperswol.

  2. Stop de voetwol op de plek waar je vaak een blein of knelpunt hebt, als een kussentje.

  3. Doe je panty, kous of sok er over. Die houdt de Loperswol ook op z’n plek.

Je hoeft de wol pas te vervangen als die niet meer lekker zacht en vettig voelt. Test zelf uit hoeveel Loperswol je per keer nodig hebt, en op welke plek het voor jou werkt. Iedere voet is anders.

 
 

Hier laten we het ook zien:

 

Waar werkt Loperswol bij?

Van onmisbaar onderdeel van je wandeluitrusting tot hulp bij klachten, Loperswol is multi-inzetbaar. Wil je comfortabeler wandelen en blaren voorkomen? Breng de wol dan aan op je achillespees of rond je tenen, als een kussentje vol lanoline (wolvet).

De lanoline die in schapenwol zit, wordt door je huid opgenomen en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en daardoor minder vatbaar is voor irritaties zoals blaren. Je kunt dus stellen dat schapenwol en lanoline goed zijn voor je huid. Daarnaast houdt wol je voet koel in de zomer en warm in de winter.

Wil je de wol gebruiken als teenspreiders om de pijn van hallux valgus of scheve tenen te verlichten? Stop de wol dan tussen je tenen.

Bij bleinen

Loperswol kan helpen om bleinen te voorkomen. Voordat je gaat wandelen of lopen, breng je de wol aan op de plekken waar je denkt bleinen te krijgen, zoals je hiel, je wreef of onder je tenen. 

Bij andere klachten

Als je last hebt van pijnlijke voeten tijdens het lopen, kun je de loopwol gebruiken om drukpunten te verlichten en extra comfort te bieden. Maar ook als je last hebt van hielspoor, hallux valgus of een bult aan de zijkant van je voeten, kan Loperswol verlichting bieden.

Kun je Loperswol altijd gebruiken?

Hoewel Loperswol een natuurlijk en effectief hulpmiddel is in het verlichten van pijnlijke voeten, het voorkomen van blaren en het verminderen van algemene voetpijn, is het geen geneesmiddel. Bij acute en aanhoudende pijn ga je best steeds even langs de dokter. Daarnaast is het gebruik van wol soms af te raden. In dit artikel en in dit artikel lees je hoe dat zit.

Meer weten over de geur, werking en houdbaarheid van wol?

Wil je weten over waarom schapenwol goed is voor je huid, en hoe lanoline werkt? Lees dan over de werking van voetwol en lanoline en waarom er een vervaldatum op schapenwol staat.

En voor de echte liefhebber: in Wat kan de geur van schapenwol je vertellen beschrijven we waarom schapenwol naar, euh tja, schapenwol ruikt.